Futárszolgálati körkép 2021

A 3 legfontosabb tényező, ami alapján dönts! Milyen szolgáltatások vannak a piacon, és mi érdekel ebből engem? Milyen futárszolgálatok közül választhatok Magyarországon, és miben különböznek ezek a cégek?

futárszolgálatikörkép_1

Milyen szolgáltatások elérhetők?

Ahogy az előző cikkben láttuk, sok minden változott a futárszolgálatok megjelenése, kialakulása óta. Számos új igény keletkezett melyre különböző válaszokat igyekeznek adni a futárszolgálatok. A webáruházak általában többféle átvételi módot kínálnak. Amelyik áruház rendelkezik fizikai bolttal is, általában lehetővé teszi vásárlói számára a Bolti átvételt. Ez nagyobb áruházaknál egy körbejárható boltot jelent, ahol a termékekkel is találkozhat a vevő és lehetősége van akár egy szakértő eladótól is segítséget kérni. Mára az összes ilyen „hagyományos bolt” rendelkezik online átvételi ponttal.

Ettől némileg eltérnek azok a jellemzően raktár típusú apró boltok, ahol az árukészlet csupán a raktárosok számára elérhető, de egy átvételi ponton az online rendelt termékek sokaságát azonnal kézhez kaphatja a vevő. Kifejezetten új típusú bolt az Átvevőhely, ahol kizárólag a korábban online rendelt termékek elérhetők, azokat a megbízó odaszállíttatta és erről értesítést küldd a vevőnek, hogy a terméket átveheti ebben az üzletben. Általánosságban elmondható, hogy ez a legolcsóbb, akár még mindig ingyenesen választható opció. 2021-ben a webáruházak egyike sem kínál már díjmentes házhozszállítást. Az átvételi ponton történő átvétel sem díjmentes már mindenhol.

futárszolgálatikörkép_4

Picit olcsóbb, de ugyanolyan jó? Az átvételi pontok, automaták

A futárszolgálatok piaca sokszereplős, épp ezért a megbízók részére a legkülönbözőbb szolgáltatási és árszínvonalat képviselő megoldások is megtalálhatók. Több futárszolgálat is kínál csomagpontos átvételi opciót, többen pedig kizárólag ilyen szolgáltatást kínálnak. Például a hazánkban is egyre jobban terjeszkedő cseh Packeta (korábban Csomagküldő). Az országban több száz kis boltban és/vagy csomagautomatában adható fel és vehető át csomag, érintésmentesen, találkozásmentesen. Meg vannak ennek a szolgáltatásnak a korlátai – csak nagyon kis csomag fér el az automatákban, még mindig nem a legkényelmesebb mód, ugyanúgy el kell mennünk a csomagért, és haza vinnünk csak nem olyan messziről.

Némileg dühítő, hogy ez a szegmens is úgy tudott kialakulni és felépülni Magyarországon, hogy minden jelentős szereplő saját hálózatot épített ki magának – így nem ritka, hogy népszerű, forgalmas helyeken 4-5 különböző automata is verseng a vásárlókért – akiknek általában semmilyen beleszólásuk nincs abba, hogy a megbízó melyik hálózatba van bekötve. Az automatás csomagpontok előnye az állandó hozzáférhetőség, míg a bolti átvevős pontokon a nyitvatartás erejéig kaphatunk csomagot. Futárszolgálati szempontból ezek egyszerűsített, tömbösített kézbesítések, biztosan megtalálható cím és leadható csomag, továbbá az automatáknak minimális a telepítést követően az üzemeltetési költségük.

futárszolgálatikörkép_2

Kiscsomag = másnapi kézbesítés országosan

A házhozszállítás költségigényesebb, nagyobb logisztikát és szervezést igényel a „Last Mile Delivery” vagyis az utolsó méterekig kézbesítés megvalósítása. Mégis ebben a szegmensben van a legnagyobb verseny, és a legtöbb itthon is ismert nemzetközi szereplőt is itt tudjuk felsorolni – GLS, UPS, DPD, DHL, TNT a teljesség igénye nélkül. Az ilyen futárszolgálati szereplők mindegyike hasonló szolgáltatást kínál, így az egyik meghatározó faktor a választást illetően az árképzés lehet. Különböző árazási struktúrákkal érik el a hasonló árszínvonalat a szereplők. Van ahol extra szolgáltatási díjakból, van ahol plusz útdíjból, üzemanyagfelárból áll össze a ténylegesen fizetendő szállítási díjtétel. Nincs kivétel a másnapra szállításban, ezt minden szereplő tudja és biztosítja, van ahol extra díj ellenében akár kora reggeli kézbesítés is kérhető, illetve ilyen extra lehet még a hétvégi kiszállítás is például. A pénzkezelés mindenhol elérhető plusz szolgáltatás. Ma már sokak által elvárás a kártyás fizetés biztosítása a vevők számára – ez szintén mindenhol plusz költségtétel az amúgy is drága utánvétkezelésen felül. A webáruházaknak egyre inkább érdemes a vevőket az előre fizetés irányába terelni. Amennyiben mégis ragaszkodnak az akár kártyás fizetéshez, úgy a szolgáltatás díja tovább terhelhető a vevő felé. A futárszolgálatok sokat változtattak szabályrendszereiken, méret és súlyhatáraikon az elmúlt években, így szűkítve az általuk vállalt, futár által teljesíthető csomagok súly és méret maximumát. Általánosságban kijelenthető, hogy futárszolgálatnak az tekinthető, aki 100%-ban másnapi kiszállítást vállal az ország bármely pontjára, 40 kg súlyhatárig. A hazai piacvezető futárszolgálat a GLS, aki napi több, mint 100 000 db csomagot indít útjára belföldön és ezen felül nagy mennyiségben exportra is továbbít küldeményeket.

futárszolgálatikörkép_3

Automatába nem fér be, a posta nem vállalja - mit tehetek?

Igény keletkezett az úgynevezett „nem futárszolgálati küldemények” vevőhöz történő házhozszállítására – ilyenek például a méretükből, súlyukból adódóan mozgatásukhoz két embert igénylő (futár + rakodó) bútorok, matracok, nagy háztartási gépek, kerti eszközök, fitneszgépek. Ezek házhozszállítására specializálódva jött létre több magyarországi futárcég, valamint létrehozta ezt a szolgáltatását Magyarországon a Gebrüder Weiss. Ebben a szegmensben nem elvárható a 24 órás kézbesítés, itt kevesebb az csomagok összes száma, ami a futárok által teljesítendő nagyobb köröket, kevesebb napi kézbesítendő címet jelent.

Itt az olyan extrákért érdemes szolgáltatót választani, mint az előértesítés, a rendeltetési helyre, vagy az emeletre szállítás. Azon webáruházak, akiknek termékei nem kizárólag futárszolgálati kiscsomagokra korlátozódik, érdemes lehet olyan szereplőt választani, aki a termékpalettája egészének szállítását tudja biztosítani. A küldemények méretén túl azok alakja is lehet kizáró ok a futárszolgálatok számára. A multik ugyanis kizárólag futószalagon kezelik a beérkező árukat, ami a nem szabvány szállító kartondobozba csomagolt áruk esetén, számukra problémát, a megbízó számára plusz költséget – vagy ismétlődő problémánál akár szerződésbontást is jelenthet.

Csomagszállítás vs. közúti árufuvarozás

Nem minden csomagot lehet rentábilisan A pontból B pontba mozgatni közúton. Méretükből súlyukból adódóan bizonyos küldeményeket emberi erővel nem, vagy csak a sérülékenység nagyfokú kockázatával lehetne mozgatni. Itt lép be a szolgáltatási paletta következő lépcsője, a raklapos közúti szállítmányozás. Belföldön erre is számos szereplő építette fel hálózatát, de a nagy nemzetközi Palletways hálózathoz is több magyarországi vállalat csatlakozott depójával. Átlátható szolgáltatást, kiszámítható felvételt és leadást garantálva. Ez közvetítő segítségével elérhető akár magánszemélyek számára is, ugyanakkor fontos tényező a szállítandó raklap, a raklapemelővel történő árumozgatás – vagyis itt például emeletre szállítás nem megvalósítható. Ebben a szegmensben már ritkább a szereplők által biztosított utánvétkezelés lehetősége, a szolgáltatás azonban itt is 24-48 órás jellemző kézbesítési időt biztosít.

futárszolgálatikörkép_5

A futárszolgálatok között távolról úgy tűnhet, hogy nincs különbség és valóban, minden jelentős piaci szereplő jó szolgáltatást nyújt a saját területén. Dönts tehát a számodra szükséges szolgáltatások köre, az árszínvonal és a termékeid összetétele alapján. Érdemes megfontolni, hogy olyan szolgáltatót válassz, aki minden megbízásod teljesítését vállalja.  

Egyre nagyobb az igény a kiszervezett logisztika, a fulfillment iránt. A logisztika kiszervezése, az áru szolgáltatóhoz történő érkeztetését, az áru logisztikai szolgáltató általi kezelését, a csomagolási, címkézési feladatok ellátását és az áru futárszolgálati továbbítását jelenti. Ez a komplex logisztikai megoldás induló webáruházak és meglévő webáruházak számára is költségcsökkentő megoldást biztosíthat. A fulfillment által nem szükséges a webáruház számára többek között a raktározási hely biztosítása, nem szükséges áru mozgatási, tárolási, készletezési, csomagolási eszközbeszerzés és természetesen az ezt biztosító munkaerő is felszabadítható. 

Az áru készletezése, nyilvántartása modern raktárkezelő szoftver használatát igényli, ami szintén megspórolható a kiszervezés által. Az XXL Logistics fulfillment szolgáltatása a felsorolt minden logisztikai színtéren rendelkezik partnerrel: így részünkre csomagpontos továbbításra, futárszolgálati kézbesítésre, nem futárszolgálati küldemények házhozszállítására, raklapos közúti szállítmányozásra is továbbítható megbízás.  

Futárszolgálati körkép 2021

A 3 legfontosabb tényező, ami alapján dönts! Milyen szolgáltatások vannak a piacon, és mi érdekel ebből engem? Milyen futárszolgálatok közül választhatok Magyarországon, és miben különböznek ezek a cégek?

futárszolgálatikörkép_1

Milyen szolgáltatások elérhetők?

Ahogy az előző cikkben láttuk, sok minden változott a futárszolgálatok megjelenése, kialakulása óta. Számos új igény keletkezett melyre különböző válaszokat igyekeznek adni a futárszolgálatok. A webáruházak általában többféle átvételi módot kínálnak. Amelyik áruház rendelkezik fizikai bolttal is, általában lehetővé teszi vásárlói számára a Bolti átvételt. Ez nagyobb áruházaknál egy körbejárható boltot jelent, ahol a termékekkel is találkozhat a vevő és lehetősége van akár egy szakértő eladótól is segítséget kérni, de mára az összes ilyen „hagyományos bolt” rendelkezik online átvételi ponttal. Ettől némileg eltérnek azok a jellemzően raktár típusú apró boltok, ahol az árukészlet csupán a raktárosok számára elérhető, de egy átvételi ponton az online rendelt termékek sokaságát azonnal kézhez kaphatja a vevő. Kifejezetten új típusú bolt az Átvevőhely, ahol kizárólag a korábban online rendelt termékek elérhetők, azokat a megbízó odaszállíttatta és erről értesítést küldd a vevőnek, hogy a terméket átveheti ebben az üzletben. Általánosságban elmondható, hogy ez a legolcsóbb, akár még mindig ingyenesen választható opció. 2021-ben a webáruházak egyike sem kínál már díjmentes házhozszállítást, az átvételi ponton történő átvétel sem díjmentes már mindenhol.

futárszolgálatikörkép_4

Picit olcsóbb, de ugyanolyan jó? Az átvételi pontok, automaták

A futárszolgálatok piaca sokszereplős, épp ezért a megbízók részére a legkülönbözőbb szolgáltatási és árszínvonalat képviselő megoldások is megtalálhatók. Több futárszolgálat is kínál csomagpontos átvételi opciót, többen pedig kizárólag ilyen szolgáltatást kínálnak, például a hazánkban is egyre jobban terjeszkedő cseh Packeta (korábban Csomagküldő). Az országban több száz kis boltban és/vagy csomagautomatában adható fel és vehető át csomag, érintésmentesen, találkozásmentesen. Meg vannak ennek a szolgáltatásnak a korlátai, csak nagyon kis csomag fér el az automatákban, még mindig nem a legkényelmesebb mód, ugyanúgy el kell mennünk a csomagért, és haza vinnünk csak nem olyan messziről. Némileg dühítő, hogy ez a szegmens is úgy tudott kialakulni és felépülni Magyarországon, hogy minden jelentős szereplő saját hálózatot épített ki magának – így nem ritka, hogy népszerű, forgalmas helyeken 4-5 különböző automata is verseng a vásárlókért – akiknek általában semmilyen beleszólásuk nincs abba, hogy a megbízó melyik hálózatba van bekötve. Az automatás csomagpontok előnye az állandó hozzáférhetőség, míg a bolti átvevős pontokon a nyitvatartás erejéig kaphatunk csomagot. Futárszolgálati szempontból ezek egyszerűsített, tömbösített kézbesítések, biztosan megtalálható cím és leadható csomag, továbbá az automatáknak minimális a telepítést követően az üzemeltetési költségük.

futárszolgálatikörkép_2

Kiscsomag = másnapi kézbesítés országosan

A házhozszállítás költségigényesebb, nagyobb logisztikát és szervezést igényel a „Last Mile Delivery” vagyis az utolsó méterekig kézbesítés megvalósítása. Mégis ebben a szegmensben van a legnagyobb verseny, és a legtöbb itthon is ismert nemzetközi szereplőt is itt tudjuk felsorolni – GLS, UPS, DPD, DHL, TNT a teljesség igénye nélkül. Az ilyen futárszolgálati szereplők mindegyike hasonló szolgáltatást kínál, így az egyik meghatározó faktor a választást illetően az árképzés lehet. Különböző árazási struktúrákkal érik el a hasonló árszínvonalat a szereplők, van ahol extra szolgáltatási díjakból, van ahol plusz útdíjból, üzemanyagfelárból áll össze a ténylegesen fizetendő szállítási díjtétel. Nincs kivétel a másnapra szállításban, ezt minden szereplő tudja és biztosítja, van ahol extra díj ellenében akár kora reggeli kézbesítés is kérhető, illetve ilyen extra lehet még a hétvégi kiszállítás is például. A pénzkezelés mindenhol elérhető plusz szolgáltatás és ma már sokak által elvárás a kártyás fizetés biztosítása a vevők számára – ez mindenhol plusz költségtétel az amúgy is drága utánvétkezelésen felül. A webáruházaknak egyre inkább érdemes a vevőket az előre fizetés irányába terelni, amennyiben mégis ragaszkodnak az akár kártyás fizetéshez, úgy a szolgáltatás díja tovább terhelhető a vevő felé. A futárszolgálatok sokat változtattak szabályrendszereiken, méret és súlyhatáraikon az elmúlt években, így szűkítve az általuk vállalt, futár által teljesíthető csomagok súly és méret maximumát. Általánosságban kijelenthető, hogy futárszolgálatnak az tekinthető, aki 100%-ban másnapi kiszállítást vállal az ország bármely pontjára, 40 kg súlyhatárig. A hazai piacvezető futárszolgálat a GLS, aki napi több, mint 100 000 db csomagot indít útjára belföldön és ezen felül nagy mennyiségben exportra is továbbít küldeményeket.

futárszolgálatikörkép_3

Automatába nem fér be, a posta nem vállalja - mit tehetek?

Igény keletkezett az úgynevezett „nem futárszolgálati küldemények” vevőhöz történő házhozszállítására – ilyenek például a méretükből, súlyukból adódóan mozgatásukhoz két embert igénylő (futár + rakodó) bútorok, matracok, nagy háztartási gépek, kerti eszközök, fitneszgépek. Ezek házhozszállítására specializálódva jött létre több magyarországi futárcég, valamint létrehozta ezt a szolgáltatását Magyarországon a Gebrüder Weiss. Ebben a szegmensben nem elvárható a 24 órás kézbesítés, itt kevesebb az csomagok összes száma, ami a futárok által teljesítendő nagyobb köröket, kisebb napi kézbesítendő címet jelent. Itt az olyan extrákért érdemes szolgáltatót választani, mint az előértesítés, a rendeltetési helyre, vagy az emeletre szállítás. Azon webáruházak, akiknek termékei nem kizárólag futárszolgálati kiscsomagokra korlátozódik, érdemes lehet olyan szereplőt választani, aki a termékpalettája egészének szállítását tudja biztosítani. A küldemények méretén túl azok alakja is lehet kizáró ok a futárszolgálatok számára, a multik ugyanis kizárólag futószalagon kezelik a beérkező árukat, ami a nem szabvány szállító kartondobozba csomagolt áruk esetén, számukra problémát, a megbízó számára plusz költséget – vagy ismétlődő problémánál akár szerződésbontást is jelenthet.

Csomagszállítás vs. közúti árufuvarozás

Nem minden csomagot lehet rentábilisan A pontból B pontba mozgatni közúton. Méretükből súlyukból adódóan bizonyos küldeményeket emberi erővel nem, vagy csak a sérülékenység nagyfokú kockázatával lehetne mozgatni. Itt lép be a szolgáltatási paletta következő lépcsője, a raklapos közúti szállítmányozás. Belföldön erre is számos szereplő építette fel hálózatát, de a nagy nemzetközi Palletways hálózathoz is több magyarországi vállalat csatlakozott depójával, átlátható szolgáltatást és kiszámítható felvételt és leadást garantálva. Ez közvetítő segítségével elérhető akár magánszemélyek számára is, ugyanakkor fontos tényező a szállítandó raklap, a raklapemelővel történő árumozgatás – vagyis itt például emeletre szállítás nem megvalósítható. Ebben a szegmensben már ritkább a szereplők által biztosított utánvétkezelés lehetősége, a szolgáltatás azonban itt is 24-48 órás jellemző kézbesítési időt biztosít.

futárszolgálatikörkép_5

A futárszolgálatok között távolról úgy tűnhet, hogy nincs különbség és valóban, minden jelentős piaci szereplő jó szolgáltatást nyújt a saját területén. Dönts tehát a számodra szükséges szolgáltatások köre, az árszínvonal és a termékeid összetétele alapján. Érdemes megfontolni, hogy olyan szolgáltatót válassz, aki minden megbízásod teljesítését vállalja.  

Egyre nagyobb az igény a kiszervezett logisztika, a fulfillment iránt. A logisztika kiszervezése, az áru szolgáltatóhoz történő érkeztetését, az áru logisztikai szolgáltató általi kezelését, a csomagolási, címkézési feladatok ellátását és az áru futárszolgálati továbbítását jelenti. Ez a komplex logisztikai megoldás induló webáruházak és meglévő webáruházak számára is költségcsökkentő megoldást biztosíthat. A fulfillment által nem szükséges a webáruház számára többek között a raktározási hely biztosítása, nem szükséges áru mozgatási, tárolási, készletezési, csomagolási eszközbeszerzés és természetesen az ezt biztosító munkaerő is felszabadítható. Az áru készletezése, nyilvántartása modern raktárkezelő szoftver használatát igényli, ami szintén megspórolható a kiszervezés által. Az XXL Logistics fulfillment szolgáltatása a felsorolt minden logisztikai színtéren rendelkezik partnerrel: így részünkre csomagpontos továbbításra, futárszolgálati kézbesítésre, nem futárszolgálati küldemények házhozszállítására, raklapos közúti szállítmányozásra is továbbítható megbízás.